Att hyra stuga

Skall man hyra stuga i stugbyar, skall man ha stugan som utgångspunkt för andra aktiviteter eller söker man bara lugn och ro? Över hela Sverige finns semesterbostäder i mängd och hur skall man välja. Vilket prisläge? Standard eller lyx, vill man bo i skärgården eller inåt land? Här skall vi penetrera vilken skärgård som passar olika ändamål, och vilken typ av stuga man kan hyra där.

Stugor och stugbyar i Stockholms skärgård

Genom exempelvis Stockholm Skärgårdsstugor kan man hyra trivsamt boende över hela skärgården Med Roslagen. Där har vi Ljusterö med en härlig miljö och omkringliggande vatten. Dess stugby har alla faciliteter i och omkring de små husen av god standard. Vill man hyra lyxigare boende kan förmedlingen ge många bra tips. Flera privata uthyrare använder förmedlingar dit man kan vända sig. Skärgården här lämpar sig väl för fiske med hyrd båt eller om man har egen segelbåt kan man lägga till vid många av dess gästhamnar. Stockholms skärgård lämpar sig också bra för barnfamiljer då det är nära till attraktioner inne i staden, som Gröna Lund, Skansen exempelvis. Vill man längre ut i Östersjön är Feja ett lysande alternativ. Ön har anor från förrförra seklet med sjukhuset Von Döbeln i vilken Sjövärnskåren var inhysta. Här finns en krog vid ångbåtsbryggan och man kan bo i vandrarhem. Feja är en av de sista utposterna mot Åland. Prislägen beroende på standard kan växla från några hundra per dygn upp till tusenlappen.

Att hyra stuga

Saker att göra, med flärd eller i stilla form

På flera platser kan man hyra kajak, spela golf, gå på SPA, gå museum eller förnöja sig på restauranger och pubar. Skärgården är berikad med flera fiskrökerier och delikatessbutiker med egna livsmedel av hög klass. Att ta med ut på en picknick till en ö eller någon brygga. Vill man däremot få mer lugn och ro är Norrlandskusten kanske att fördra. Uppe i norr ligger många fina fiskesjöar och vattendrag för fiskeentusiasten  eller bara hyra en stuga ute i vildmarken för avskild avkoppling. ÄÄven stugor som utgångspunkt för fjällvandringar är populära om man nu inte vill gå långa sträckor och campa ute i det fria.

Pärlorna i väst

Många fördrar västkusten framför andra resmål. Ute bland öarna hittar man mycket fisk och skaldjur, i butiker eller på någon av de många fiskrestaurangerna. På exempelvis Hönö kan man hyra stuga i hög klass men det gäller att vara ute i god tid eftersom det brukar vara fullt. Stugorna har en helt fantastisk utsikt, särskilt solnedgången är betagande under sköna sommarkvällar. Priset är överkomligt för 5 bäddar på boyta av 50 kvm.