Sommarens idrottsaktiviteter

Skärgården är fantastisk på sommaren och om du befinner dig i skärgården kan du bland annat testa triatlon, att gå en roddkurs eller att lära dig segla. 

Att spendera tid ute i skärgården är något som är mycket populärt på sommaren. En del väljer att åka ut själva, andra med sin partner och en del med sina familjer. I och med att skärgården tilltalar så pass många är det viktigt att det finns ett brett utbud av aktiviteter och framförallt en stor variation. Som tur är så brukar det ofta finnas mycket att hitta på ute i skärgården och någonting för alla.  Du kan läsa mer om båt och kustliv på sjoass.se

Segla och vindsurfa

Sommarens idrottsaktiviteter

Någonting som vanligtvis är mycket populärt att göra ut i skärgården är att segla men även att vindsurfa. I och med att dessa sporter inte går att utöva särskilt ofta här i Sverige med tanke på vädret kan det vara kul att testa på under sommaren när du befinner dig i skärgården. Du behöver givetvis inte ha någon särskild kunskap utan du får hjälp och möjlighet att lära dig när du väl kommer ut i skärgården. Både segling och vindsurfing kräver lite kunskap och teknik så det är viktigt att du lär dig grunderna innan vi väl sätter igång. Om du ska vara ute i skärgården hela sommaren kommer du definitivt att hinna lära dig och bli riktigt duktig på att segla och vindsurfa med tiden. 

Triatlon

Träning är en mycket stor trend idag och i och med detta är det många som gillar att utmana sig själva i form av långa skidlopp, löparlopp eller till exempel triatlon. Just triatlon är oftast en rolig utmaning för dig som håller dig till en eller några få träningssporter i och med att du under ett triatlon tvingas testa på tre grenar. Om du är en löpare kommer du till exempel att få en lite extra utmaning när du ska testa på cykling och simning. Just att testa triatlon i skärgården är fantastiskt med tanke på de fina miljöer du omges av under tiden och du kommer säkert att upptäcka och se en del platser som du tidigare inte har sett. 

Paddla kanot och roddkurs

Sommarens idrottsaktiviteter

Om du inte är sugen på att lägga ner en massa tid på träning eller har några specifika förkunskaper är kanot perfekt för dig. Kanot är något som du kan testa så fort du kommer ut i skärgården. Om det är fint väder är det fantastiskt härligt att paddla kanot i skärgården. Vill du däremot lägga ner lite mer tid på träning kan du skriva upp dig på en roddkurs där du kan lära dig mer om hur du ror på bästa sätt.